Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Zbożowego "KAPKA" Sp. j.

Mąki paczkowane

  • Mąka żytnia typ 720

    Mąka żytnia - typ 720

    • PKWiU: 10.61.21.0
    • Doskonała do wypieków domowych: chleb oraz na żurek,
    • wytwarzana z oczyszczonego ziarna żyta konsumpcyjnego,
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
      • palety transportowe - 800 kg
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji,
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH
  • Mąka tortowa typ 450

    Mąka tortowa - typ 450

    • PKWiU: 10.61.21.0
    • wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
      • palety transportowe - 600 kg
    • opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400027
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH
  • Mąka pszenna paczkowana luksusowa typ 550

    Mąka luksusowa - typ 550

    • PKWiU: 10.61.21.0
    • wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety obkurczane folią składające się z 10 opakowań 1 kg
      • palety transportowe - 600 kg
    • opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400034
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH
  • Mąka pszenna paczkowana jarosławska - typ 500

    Mąka jarosławska - typ 500

    • PKWiU: 10.61.21.0
    • wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
      • palety transportowe - 600 kg
    • opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400096
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH
  • Mąka pszenna paczkowana krupczatka - typ 500

    Mąka krupczatka - typ 500

    • PKWiU: 10.61.21.0
    • wytwarzana z oczyszczonego ziarna pszenicy zwyczajnej spełniająca wymagania normy PN-A-74022
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
      • palety transportowe - 600 kg
    • opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400072
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH
  • Kasza manna

    Kasza manna

    • PKWiU: 10.61.31.0
    • otrzymywana z ziarna pszenicy przeznaczonego do celów konsumpcyjnych
    • wytwarzana według PN-88/A-74036
    • pakowana zgodnie z PN-91/A-74017:
      • torby papierowe o zawartości netto 1 kg
      • pakiety składające się z 10 opakowań kilogramowych
      • palety transportowe - 600 kg
    • opakowania 1 kg oznaczane są kodem kreskowym: 5906739400058
    • okres przydatności do spożycia- 5 miesięcy od daty produkcji
    • opakowania posiadają:
      • certyfikat na znak bezpieczeństwa
      • świadectwo PZH

Mąki piekarnicze

  • tortowa - typ 450
  • makaronowa - typ 450
  • pszenna - typ 500
  • pszenna - typ 550
  • pszenna - typ 650
  • pszenna - typ 750
  • pszenna Grahama - typ 1850
  • żytnia razowa - typ 2000
  • żytnia - typ 720

Mąki specjalistyczne

Produkowane są na zamówienie renomowanych firm jako mąki specjalistyczne do produkcji makaronów, ciastek, wafli, paluszków, sucharów i innych wyrobów cukierniczych.

Produckja mąk specjalistycznych jest prowadzona od IV kw. 2000 r. w nowoczesnej mieszalni mąk wraz z zapleczem magazynowym wyposażonym w automatyczne linie pakujące do worków i opakowań jednostkowych i do załadunku mąkowozów.
Jesteśmy w stanie wyprodukować dowolny typ mąki w zależności od potrzeb odbiorcy.

Masz pytania? Napisz do nas

Administratorem danych osobowych jest Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Zbożowego „KAPKA” Sp. j. T. i B. Kapka, ul. Przedmieście Błonie 6, 23-420 Tarnogród, KRS: 0000070232, NIP: 9181004264, REGON: 950212169, telefon: 84 689 78 88, e-mail: biuro@kapkappz.pl. Dane wpisane w formularzu zapytania przetwarzane będą w celu wynikającym z funkcji formularza. Podanie danych w formularzu zapytania jest dobrowolne, jednakże ich niepodanie uniemożliwi Pani/Panu przesłanie do nas zapytania. Szczegółowe informacje dostępne są w Polityce prywatności ».