KAPKA Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Zbożowego

Producent Mąk Piekarniczych i Specjalistycznych

Tarnogród
ul. Przedmieście Błonie 6
23-420 Tarnogród
tel. +48 84 689 78 88
fax:+48 84 689 74 44

Jarosław
ul. Zbożowa 7a
37-500 Jarosław
tel. +48 16 621 68 94

Sklep firmowy Leżajsk
ul. Klasztorna 4a
tel. 661 965 081

Piekarnia
www.piekarnia.kapkappz.pl

biuro@kapkappz.pl

O firmie / Laboratorium

Laboratorium zakładowe wyposażone jest w sprzęt do oceny podstawowych cech technologicznych ziarna zbóż oraz określania przydatności wypiekowej produkowanych mąk. Wykonuje według aktualnych norm następujące analizy:

  • ilość glutenu
  • zawartość białka
  • wskaźnik sedymentacyjny
  • wilgotność
  • liczba opadania
  • rozpływalność glutenu
  • zawartość popiołu
  • zawartość zanieczyszczeń
  • gęstosć w stanie zsypnym
  • wyrównanie ziarna
  • stopień rozdrobnienia mąk
oraz oceny:
  • amylograficzne
  • alweograficzne
  • farinograficzne

Mąki oceniane są także poprzez próbny wypiek w warunkach produkcyjnych w Piekarni "KAPKA" Sp.j. w Tarnogrodzie zlokalizowanej w sąsiedztwie młyna.

liczba odwiedzin:
© 2017 Net Partners